Geschiedenis - Hooge Vuursche
 • Historie

  1912-heden

   

   

  EVENT COMPANY GEEFT CULTUREEL ERFGOED NIEUW LEVEN

 • Historie

  1912-heden

   

  EVENT COMPANY GEEFT CULTUREEL ERFGOED NIEUW LEVEN

 • Historie

  1912-heden

   

  EVENT COMPANY GEEFT CULTUREEL ERFGOED NIEUW LEVEN

Geschiedenis Kasteel De Hooge Vuursche

Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de koopvaardijofficier Johannes Adrianus van den Bosch en zijn echtgenote Baronesse van Hardenbroek. De architectuur van het Kasteel staat op naam van bouwmeester Eduard Cuypers (zijn oom bouwde het centraal station in Amsterdam). Eduard Cuyper is bekend van o.a. het station in Den Bosch. In 1912 is het Kasteel officieel geopend. De inrichting van het Kasteel en de vele versieringen aan de binnen- en buitenkant zijn door vooraanstaande Nederlandse kunstenaars uitgevoerd. In de rijke decoratie van het Kasteel is een belangrijke plaats ingeruimd voor de zeevaart, omdat dit de oorspronkelijke passie was van de heer Van den Bosch.

Vorige functies

In 1939 is het Kasteel als hotel-restaurant geopend waarna het in januari 1940 door brand is beschadigd. Van 1943 tot 1945 is de heer G. Buurke eigenaar van het Kasteel geweest en na zijn dood werd de locatie in 1946 verkocht aan Hotelmaatschappij Gooiland NV.

Een koninklijk onderkomen

In de jaren na de tweede wereldoorlog heeft het Kasteel vele hoge gasten van het Koninklijk Huis op Paleis Soestdijk ondergebracht. Belangrijke conferenties op nationaal en internationaal niveau hebben hier plaatsgevonden.

Overname door Heineken

Het Kasteel is in 1975 gekocht door Heineken. In die tijd fungeerde het kasteel als trainingslocatie voor commerciële medewerkers. Na de ontvoering van Freddy Heineken in 1983 was het een tijdje zijn “safehouse”, een vleugel van het Kasteel  was toen kogelvrij ingericht waar hij bij een eventuele dreiging veilig kon bivakkeren.

Huidige eigenaar

Event Company heeft in 2006 het landgoed, het Kasteel en de overige panden gekocht van Bierbrouwerij Heineken. Aansluitend zijn het Kasteel en het Koetshuis volledig gerenoveerd. Het kasteel is met behoud van historische details eigentijds ingericht en is een bruisende plek voor huwelijken, events en bijeenkomsten.

 

 

Monumentale erfgoedlocatie met karakter en eigentijdse inrichting

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen team met passie voor het vak