Waarom is de natuur goed voor je - Hooge Vuursche
 • Verbind je team

  Trainen

  Vergaderen

  Buiten

  Binnen

 • Verbind je team

  Vergaderen

  Trainen

  Buiten

  Binnen

 • Verbind je team

  Vergaderen

  Trainen

  Buiten

  Binnen

Dit zijn dé redenen waarom in de natuur zijn goed voor je is

Het is geen mythe, buiten zijn is echt goed voor je. Tijd doorbrengen in het groen of de natuur komt zowel je geestelijke als lichamelijke welzijn ten goede. Dingen doen zoals voedsel of bloemen kweken, buiten sporten of in de buurt van dieren zijn, kan veel positieve effecten hebben. Wij geven je 9 redenen waarom het nuttig is om tijd buiten door te brengen.

1. Wandelingen in de natuur helpen je geheugen
We weten allemaal dat lichaamsbeweging geweldig is, maar uit onderzoek blijkt dat deelnemers die een geheugentest doen en vervolgens in de natuur wandelen, het 20% beter doen dan degenen die de test doen en vervolgens een wandeling door de stad maken. Moeder Aarde weet wat ze doet.

2. Je voelt je gelukkiger
Uit onderzoek blijkt dat 15 minuten in de natuur zitten mensen helpt zich psychologisch te herstellen. Deze resultaten zijn zelfs nog effectiever wanneer ze deze tijd wandelend doorbrengen.

```

3. Je kunt je beter concentreren
Een pauze nemen in de natuur verbetert je concentratie door je hersenen een broodnodige pauze te geven. Laat je telefoon achter en laat je geest tot rust komen van de overprikkeling die zo gebruikelijk is bij het moderne, drukke leven.

4. Het zet aan tot gewichtsverlies
Buiten zijn is misschien geen magische dieetpil op zich, maar het maakt lichaamsbeweging wel leuker. Bovendien kunnen sommige aspecten van lichaamsbeweging in de buitenlucht, zoals wandelen, je onverwachts helpen gewicht te verliezen. Het doorbrengen van tijd op grotere hoogte versnelt je metabolisme en vermindert je eetlust.

```

5. Je vitamine D-toevoer verbetert
Tijd doorbrengen in de zon helpt je lichaam om vitamine D aan te maken – een vitamine die volgens studies kanker, osteoporose en hartaanvallen helpt voorkomen.

6. De natuur beperkt je stress
In Moeder Natuur zijn, al is het maar in je eigen buurt, vermindert stress in het lichaam.  Studies tonen aan dat tijd buiten doorbrengen je hartslag verlaagt.

7. Je wordt minder pijnlijk oud
Wil je sierlijk ouder worden? Elke dag naar buiten gaan kan de sleutel zijn. Uit een studie blijkt dat 70-jarige deelnemers die elke dag buiten waren, op 77-jarige leeftijd minder klachten hadden van veel voorkomende ouderdomspijnen (bijv. pijnlijke botten, niet kunnen slapen) dan degenen die dat niet deden.

```

8. Het versterkt je immuunsysteem
Een Japanse studie toonde aan dat vrouwen die gedurende twee dagen zes uur in het bos doorbrachten, hun witte bloedcellen, die virussen bestrijden, verhoogden. Deze ‘boost’ hield ongeveer een week na het experiment aan.

9. Het verlicht gevoelens van depressie
Zoals hierboven is aangetoond, heelt de natuur je op vele manieren, ook wat betreft je geestelijke gezondheid. Meerdere studies hebben natuurwandelingen in verband gebracht met een betere geestelijke gezondheid. Het is niet alleen een mythe, buiten zijn is echt goed voor je.

Meer weten over wandelingen tijdens je bijeenkomst?
Wil je samen met je team meer tijd doorbrengen in de natuur en dit tegelijkertijd combineren met een training of vergadering? Dit is mogelijk op al onze locaties. Neem contact met ons op en we kijken samen naar een programma dat aansluit bij jouw wensen.

``` ```
```

Monumentale erfgoedlocatie met eigentijdse inrichting

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak