Succesvol samenwerken doe je zo: 5 tips - Hooge Vuursche
 • Vergaderen

  Events

  Presenteren

  Feesten

  Diners

 • Vergaderen

  Events

  Presenteren

  Feesten

  Diners

 • Vergaderen

  Events

  Presenteren

  Feesten

  Diners

Succesvol samenwerken doe je zo: 5 tips!

Soepel samenwerken is iets dat niet vanzelf gaat. Hier moet je tijd en energie insteken. Wil je succesvol samenwerken dan is het belangrijk dat je eerst aan een aantal basisvoorwaarden voldoet. In deze blog geven wij een overzicht van de vijf belangrijkste voorwaarden.

Teamwork
De hele organisatie moet zich bewust zijn van de meerwaarde van teamwork. Dit begint al bij het management dat het goede voorbeeld geeft. Zij doen wat ze zeggen en dragen dit uit naar iedereen in het team.

Juiste communicatiemiddelen
Door veel en efficiënt te communiceren blijft iedereen op de hoogte. Hierbij zijn luisteren en helder communiceren essentieel. Het is belangrijk om voor genoeg informele contacten te zorgen en gebruik te maken van tools die het makkelijker maken om intern te communiceren. Maak gebruik van tools zoals Teams, Slack, WhatsApp om de communicatie in goede banen te leiden en voor iedereen beschikbaar te maken.

 

```

Waardeer je teamleden
Elk teamlid heeft zijn toegevoegde waarde en expertise. Laat zien dat je hem of haar waardeert en maak gebruik van deze kwaliteiten. Gewaardeerde teamleden presteren beter en halen meer voldoening uit hun baan. Zo nu en dan een complimentje of schouderklopje doet wonderen!

Geef verantwoordelijkheid
Geef elk teamlid de nodige verantwoordelijkheid. Wanneer een teamlid niet gecommitteerd is aan de teamafspraken en deze ook niet duidelijk zijn, voelt hij of zij zich niet verantwoordelijk om bij te dragen aan de resultaten. Maak duidelijke afspraken en doelstellingen die hierbij kunnen helpen.

Zorg voor betrokkenheid
Iedereen in het team moet de wil voelen om samen resultaten te boeken. Is deze wil er niet, dan bereik je weinig tot niets. Elk teamlid moet overtuigd zijn van de gemeenschappelijke doelen en volledige betrokkenheid tonen. Door zichzelf open te stellen en geen verborgen agenda te hebben.

Meer weten?
Wil je met je collega’s samenwerken op één van onze locaties? Stuur een mail naar info@eventcompany.nl en wij sturen je meer informatie over de mogelijkheden.

 

``` ```
```

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken