8x positieve kanten van de coronacrisis - Hooge Vuursche
 • KASTEEL DE

  HOOGE VUURSCHE

  BAARN

 • LANDGOED

  TE WERVE

  RIJSWIJK

 • TE WERVE

  BUITEN

  RIJSWIJK

8x positieve kanten van de coronacrisis

Deze onzekere corona-periode is niet bepaald de makkelijkste. Toch brengt het ook veel goeds. Doordat we meer rust ervaren hebben we eindelijk tijd voor dingen die er echt toe doen. Is jouw glas, net als bij ons, ook altijd halfvol? Dan herken je vast deze 8 positieve kanten van de coronacrisis.

1. Meer tijd voor elkaar

Door de coronacrisis heb jij misschien ook wel de rust gevonden waarnaar je al zo lang op zoek was. Nog nooit zijn we zo lang samen met ons gezin geweest en wij ervaren dit als zeer prettig. Dit lange samenzijn zien we niet langer als een beperking, maar juist als een verrijking.

2. Minder keuzestress

Had jij voor de lockdown ook last van keuzestress? Wat te doen in het weekend? Bioscoop, etentje, feestje, verjaardag. Er waren altijd genoeg dingen om uit te kiezen en dat was soms moeilijk. Nu al die keuzes weg zijn gevallen hoeven we daar niet meer over na te denken en dat maakt het leven toch iets makkelijker. Het op de rem trappen, voelde in het begin wat onwennig, maar zorgt nu voor best wat rust.

3. Wandelen meer en vaker

Door de coronacrisis lopen we steeds vaker een rondje om huis. Nu de sportscholen dicht zijn, is wandelen een goede manier om fit en in beweging te blijven. Ook zoeken we in de weekenden meer de parken, duinen en zee op voor een mooie wandeltocht. Wil je je een keer komen wandelen op Hooge Vuursche? Wij raden je deze wandelroute van 10 km aan die je langs ons prachtige kasteel brengt!

4. Onthaasten door thuisisolatie

Nu we niet meer naar ons werk kunnen, brengen we bijna al onze tijd thuis en rondom huis door. Deze thuisisolatie geeft de ruimte om je leven vanuit een ander perspectief te zien en geeft je wellicht nieuwe inzichten. Hoe fijn is het eigenlijk dat je niet meer uren in de file staat? Of dat je makkelijker tijd vrij kunt maken om een uurtje te sporten? Veel minder stressvol, toch?

5. Tijd om nieuwe dingen te leren

Met al dat thuiszitten door de coronamaatregelen is wat afleiding in de vorm van een hobby welkom dan ooit. Zou jij ook wel iets nieuws willen proberen, maar weet je niet goed wat? Haal een moment terug uit je leven waarbij je iets deed wat je zo leuk vond dat je de tijd vergat. Wat was het precies aan die bezigheid wat je zo veel energie gaf? Denk er eens over na en wie weet heb jij binnenkort een nieuwe hobby!

6. Tijd om te reflecteren op oude gewoontes

We hebben nu de tijd om terug te kijken en te reflecteren op de gewoontes die we hadden. Wat haalden we ons eigenlijk op de hals met al die drukke agenda’s. We geven nu meer aandacht aan dingen die eerder wegvielen. Sociale contacten, al is het op afstand, iets voor een ander doen, meer samen zijn met je gezin.

7. Minder geregel

Doordat we minder hoeven te regelen, ervaren wij meer rust.  Ook al gebeurt er van alles in de wereld, het leven is momenteel minder chaotisch. Nu we thuiswerken, hebben we een minder strakke tijdsplanning en verdwijnt de druk op onze schouders. Dat is ook weer beter voor ons humeur.

8. C0₂ -uitstoot gaat omlaag

Ook niet geheel onbelangrijk: het coronavirus heeft een positief effect op het klimaat. Doordat het vliegverkeer sterk is verminderd, is de C0₂-uitstoot wereldwijd met 6 procent gedaald! Daarnaast is de hoeveelheid stikstofdioxide in de lucht flink afgenomen. En dat is toch wel heel fijn voor het milieu!

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 19 hectare.

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak.

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!