5 voordelen van face-to-face communicatie - Hooge Vuursche
 • Verbind je team

  Trainen

  Vergaderen

  Buiten

  Binnen

 • Verbind je team

  Vergaderen

  Trainen

  Buiten

  Binnen

 • Verbind je team

  Vergaderen

  Trainen

  Buiten

  Binnen

5 voordelen van face-to-face communicatie

De afgelopen periode zijn we allemaal zo gewend geraakt aan thuiswerken, bellen via Zoom en Microsoft Teams dat we ons meer dan ooit bevinden in een tijdperk van digitale communicatie. Veel bedrijven zijn niet van plan om dit in de nabije toekomst te veranderen. Toch kun je niet om face-to-face vergaderingen heen. In dit artikel bespreken we de voordelen van face-to-face meetings. Waarom blijven ze toch zo belangrijk, zelfs in de digitale wereld van vandaag?

In de afgelopen jaren zijn er veel rapporten en statistieken verschenen over hoe vergaderingen tijdverspilling zijn. En dat is juist. Een vergadering die slecht georganiseerd is en gemakkelijk via e-mail kan worden gedaan, is in feite tijdverspilling. Maar dit betekent niet dat we face-to-face communicatie uit onze wereld moeten bannen. Een korte, goed geplande en georganiseerde vergadering kan je bedrijf in feite tijd en geld besparen. En niet te vergeten, af en toe je gezicht laten zien aan de klant is de sleutel tot het opbouwen van die oh zo belangrijke relaties.

```

1.  Gemakkelijker om mensen te overtuigen

Wanneer je met iemand praat die het niet met je eens is, kan communicatie via app of e-mail omslachtig en ineffectief zijn. Je hebt misschien niet hun volledige aandacht, of ze lezen gewoon over de woorden heen die je hebt geschreven. In de meeste gevallen is het veel gemakkelijker om mensen jouw standpunt te laten inzien als ze bij je in de kamer zijn. Je bent geen e-mailvenster dat ze gewoon kunnen sluiten en vergeten. Je kunt ze erbij betrekken, van tactiek veranderen, en je zaak bepleiten – op overtuigende wijze! Het is een stuk moeilijker om tegen iemand persoonlijk “nee” te zeggen dan via de telefoon.

2. Sterkere relaties

Vertrouwen bouw je niet op via een sms. Een collega of klant die jouw gezicht nooit ziet, zal waarschijnlijk niet dezelfde band met je voelen als iemand die je regelmatig de hand schudt. Ze horen jou. Ze lezen je woorden. Elkaar zien schept een band die je door geen enkele andere methode kan vervangen. Face-to-face interactie leidt tot een gevoel van gemeenschap en kameraadschap, en uiteindelijk tot een sterkere werkrelatie op de lange termijn.

```

3. Beter non-verbaal begrip

Het gaat niet alleen om praten. Er is nog een belangrijke dimensie van communicatie: lichaamstaal. Non-verbale signalen vertellen je veel over een persoon, en dat is informatie die je niet krijgt via e-mail, over de telefoon, of zelfs via videochat. Lichaamstaal vertelt je hoe iemand zich voelt – en hoe ze zich voelen over waar je het over hebt. Op basis van non-verbale signalen kun je van tactiek veranderen in een gesprek of vergadering. Je kunt de toon die je aanslaat of je taalgebruik aanpassen en zeker weten wanneer je iemands aandacht weer hebt

4. Sneller en effectiever

Of we nu praten met ons eigen team of communiceren met een klant of zakenrelatie, e-mail kan meer problemen veroorzaken dan oplossen. Problemen oplossen gaat beter face-to-face.

```

5. Meer teamdeelname

Het kan een heel gedoe zijn om jouw team allemaal in één ruimte te krijgen, maar het is het waard. Mensen zijn meer betrokken en werken meer samen in een face-to-face omgeving. Hoewel sommige leden van je team je wel eens een idee of een snelle gedachte via e-mail kunnen sturen, doen anderen dat misschien alleen als je ze daarom vraagt. Een gezamenlijke vergadering is een geweldige manier om ieder teamlid uit te nodigen om deel te nemen aan het gesprek.

Meer weten?

Wil je de voordelen van face-to-face communicatie op een externe locatie zelf ervaren? Stuur een mail naar info@eventcompany.nl en wij sturen je meer informatie over de mogelijkheden.

``` ```
```

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 19 hectare

Gratis parkeren op eigen terrein en dichtbij snelwegen

De lunch is een feesttje!