11 beloningsvormen voor het behouden van waardevolle werknemers - Hooge Vuursche
 • Verbind je team

  Trainen

  Vergaderen

  Buiten

  Binnen

 • Verbind je team

  Vergaderen

  Trainen

  Buiten

  Binnen

 • Verbind je team

  Vergaderen

  Trainen

  Buiten

  Binnen

11 beloningsvormen voor het behouden van waardevolle werknemers

Als je voelt dat jouw bedrijf toptalent dreigt te verliezen, moet je snel actie ondernemen om deze waardevolle medewerkers te behouden. In dit artikelen belichten we 11 beloningsvormen die je helpen de werktevredenheid van werknemers te verhogen. Dit helpt je bij het vasthouden van waardevolle werknemers, maar ook bij het werven van nieuwe medewerkers.

1.Onboarding en oriëntatie

Elke nieuwe werknemer moet je vanaf het begin op succes voorbereiden. Het inwerkproces leert nieuwe werknemers niet alleen over de baan, maar ook over de bedrijfscultuur. En hoe zij daaraan kunnen bijdragen en daarin het beste gedijen. Bezuinig niet op deze cruciale eerste stap. De training en ondersteuning die je vanaf de eerste dag biedt, kan de toon zetten voor de hele loopbaan van de werknemer bij jouw bedrijf.

2. Mentorschapsprogramma’s

Een nieuwe werknemer aan een mentor koppelen is een goed onderdeel van een uitgebreid inwerkproces, vooral in een externe werkomgeving. Mentoren kunnen nieuwkomers verwelkomen in het bedrijf, begeleiding bieden en een klankbord zijn. En het is een win-win: nieuwe teamleden leren de kneepjes van het vak van ervaren werknemers, en in ruil daarvoor bieden ze hun mentoren een frisse blik.

```

3. Salaris

Het is essentieel voor bedrijven om hun werknemers een concurrerende vergoeding te betalen, wat betekent dat je als werkgever de salarissen regelmatig moet evalueren en aanpassen. Zelfs als je nu geen loonsverhoging kan bieden, overweeg dan of er andere vormen van compensatie zijn, zoals bonussen. Denk ook aan het verbeteren van de pensioenregelingen, want ook die kunnen de arbeidstevredenheid van je werknemers vergroten.

4. Extraatjes

Extraatjes kunnen ervoor zorgen dat jouw werkplek opvalt bij potentiële nieuwe werknemers. Maar ook om waardevolle werknemers vast te houden. Medewerkers waarderen flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Ook vinden zij het krijgen van betaald ouderschapsverlof een groot pluspunt.

5.Wellbeing-programma

Werknemers fit houden – mentaal, fysiek en financieel – is gewoon een goede zaak. Veel toonaangevende werkgevers hebben hun wellbeing-aanbod tijdens de pandemie uitgebreid en verbeterd. Hiermee helpen ze werknemers en laten ze zien dat het welzijn van hun medewerkers een prioriteit voor ze is. Een anti-stressprogramma, diensten voor pensioenplanning en vergoeding voor de sportschool  zijn slechts enkele voorbeelden van wat jouw bedrijf kan overwegen om werknemers aan te bieden

```

6. Communicatie

De verschuiving naar hybride en extern werk heeft het belang van goede communicatie op de werkplek onderstreept. Jouw directe collega’s, of ze nu op locatie of vanuit huis werken, moeten het gevoel hebben dat ze te allen tijde bij jou terecht kunnen met ideeën, vragen en zorgen. En als manager moet je ervoor zorgen dat jij je steentje bijdraagt aan tijdige, constructieve en positieve communicatie in het hele team. Zorg er ook voor dat je regelmatig proactief contact opneemt met elk teamlid om een indruk te krijgen van hun werkdruk en werktevredenheid.

7. Opleiding en ontwikkeling

Maak er een prioriteit van om te investeren in de professionele ontwikkeling van werknemers. Geef ze de tijd om (virtuele) conferenties bij te wonen, cursussen te volgen of andere soorten trainingen. Zorg voor een vergoeding van het lesgeld of betaal een maandelijks bedrag die ze zelf kunnen inzetten voor bijscholing.

8. Erkennings- en beloningssystemen

Iedereen wil zich gewaardeerd voelen voor het werk dat hij doet. De dankbaarheid van een werkgever kan een bijzonder grote impact hebben. Bedank dus zeker jouw directe medewerkers die een stapje extra zetten en leg uit hoe hun harde werk de organisatie helpt. Sommige bedrijven zetten formele beloningssystemen op om goede ideeën en innovatie te stimuleren, maar ook met een klein team of een beperkt budget kun je overtuigende beloningsprogramma’s opzetten.

```

9. Balans tussen werk en privé

Verwacht je dat medewerkers 24 uur per dag beschikbaar zijn? Een gezond evenwicht tussen werk en privé is essentieel voor de tevredenheid over je werk. Begrijp dat je collega’s een leven buiten het werk om hebben. En erken dat het handhaven van deze balans een nog grotere uitdaging is wanneer ze thuis werken. Moedig werknemers aan om grenzen te stellen en hun vakantiedagen op te nemen. En als langere werkdagen nodig zijn om een project af te ronden, geef dan extra vrije tijd ter compensatie.

10. Flexibele werktijden

Veel bedrijven begrijpen dat sommige van hun werknemers nog steeds liever op afstand werken, althans parttime. Als die mogelijkheid er niet is, kan een werknemer beslissen om ontslag te nemen. Denk dus vroeg of laat na over wat je werknemers kunt bieden als werken op afstand op permanente basis geen optie is. Een verkorte werkweek? Flexwerken? Of misschien een gedeeltelijke optie voor thuiswerken? Dit kan helpen om de stress voor jouw team te verlichten en het behoud van werknemers te stimuleren.

11. Vieren van grote en kleine mijlpalen

Een laatste tip voor het bevorderen van het behoud van werknemers is het benadrukken van opmerkelijke prestaties. Of jouw team nu voor de deadline klaar is met een groot project of een werknemer een vijfjarig jubileum bereikt, grijp de gelegenheid aan om zulke mijlpalen samen te vieren.

Meer weten?

Wil jij je waardevolle medewerkers behouden door het aanbieden van trainingen? Of grote en kleine mijlpalen met ze vieren op één van onze locaties ? Stuur een mail naar info@eventcompany.nl en wij sturen je meer informatie over de mogelijkheden.

``` ```
```

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak

Verrassend goede culinaire invulling uit eigen keuken