Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 035-54 12 541

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

 • visual
  • Feest in een Kasteel bij Utrecht
  • Eigentijds ingericht
  • Enthousiaste en gedreven medewerkers
  • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
  Vraag informatie aan

Historie van het Kasteel

Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de koopvaardijofficier Johannes Adrianus van den Bosch en zijn echtgenote Baronesse van Hardenbroek. De architectuur van het Kasteel staat op naam van bouwmeester Eduard Cuypers (zijn oom is bekend van o.a. het centraal station in Amsterdam) Eduard zelf is bekend van o.a. het Centraal Station in de Den Bosch. In 1912 is het Kasteel officieel geopend.

Een feestlocatie met rijke decoratie
De inrichting van het Kasteel en de vele versieringen aan de binnen- en buitenkant zijn door vooraanstaande Nederlandse kunstenaars uitgevoerd. In de rijke decoratie van het Kasteel is een belangrijke plaats ingeruimd voor de zeevaart, omdat dit de oorspronkelijke passie was van de heer Van den Bosch.

Vorige functies
In 1939 is het Kasteel als hotel-restaurant geopend waarna het in januari 1940 door brand is beschadigd. Van 1943 tot 1945 is de heer G. Buurke eigenaar van het Kasteel geweest en na zijn dood werd de locatie in 1946 verkocht aan Hotelmaatschappij Gooiland NV.

Een koninklijk onderkomen
In de jaren na de tweede wereldoorlog heeft het Kasteel vele hoge gasten van het Koninklijk Huis op Paleis Soestdijk ondergebracht. Belangrijke conferenties op nationaal en internationaal niveau hebben hier plaatsgevonden.

Overname door Heineken
Het Kasteel is in 1975 gekocht door Heineken. In die tijd fungeerde een vleugel van Kasteel De Hooge Vuursche als zogenaamd  ‘safehouse’ van de inmiddels overleden Freddy Heineken. Na zijn ontvoering in 1983 is een deel van het Kasteel kogelvrij ingericht waar hij bij een eventuele dreiging veilig kon bivakkeren.

Huidige eigenaar
De Event Company heeft in 2006 het landgoed, het Kasteel en de overige panden gekocht van Bierbrouwerij Heineken. Aansluitend zijn het Kasteel en het Koetshuis volledig gerenoveerd.

Wij nemen contact op met u

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw feest? Wij nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of maak een afspraak om de locatie te bekijken.

» Bel me terug

Huwelijken Landgoed Te Werve

Landgoed Te Werve heeft al vele gasten mogen ontvangen. Lees hier...

Lees het verhaal van Bruiloften Landgoed Te Werve